5 Aralık 2018 Çarşamba

FRAMBUAZLI CHEESECAKE



MALZEMELER:

CHEESECAKE TABANI:
3paket burçak bisküvi
70gr tereyağı

CHEESECAKE HARCI:
375gr sek taze peynir
112gr toz şeker
188gr yumurta
30gr mısır nişastası
150gr krema

FRAMBUAZ SOS:

250gr frambuaz 
2yk toz şeker
1çk vanilla özütü veya vanilin (opsiyonel)
1yk mısır nişastası
4-5 damla limon suyu
Süsleme için 2 kutu taze frambuaz ve pudra şekeri


CHEESECAKE TARİFİ:

1- Fırını 120 dereceye ayarlayın. 

2- 20cm'lik yuvarlak kelepçeli kalıp ayarlayın. Kenarlarını ve tabanını yağlayın. Tabanına fırın kağıdı yerleştirin.

3- Tereyağını eritin ve bisküvileri robottan geçirin. Bir kaba alın, elinizle birbirine iyice yedirin. Kalıbınızın tabanına eşit şekilde yerleştirin. Gerekirse tabanı düzlemek için altı düz bir bardak kullanabilirsiniz.

4- Taze peyniri ve şekeri topaklanmalar gidip, pürüzsüz olana dek çırpın. 

5- Ayrı bir kapta yumurtayı çırpın ardından mısır nişastasını ekleyin. İlk başta topaklanmalar olabilir, çırptıkça gidecektir. 

6- Yumurtalı harcı labneli harca dökün ve yavaşça alttan üste doğru karıştırın. 

7- Kremayı traş köpüğü kıvamına gelene kadar çırpın ve diğer karışıma 2-3 seferde olacak şekilde ilave edin ve alttan üste doğru karıştırmaya devam edin. 

8- Harcı kalıba dökün ve eşit dağılması için kalıbı birkaç kez hafif tezgaha vurun. Paletle de düzleyebilirsiniz.

9- Geniş bir fırın kabının içine yarısı kadar sıcak su doldurun ve fırının tabanına yerleştirin. (Benmari usulü pişirmek cheesecake'in çatlamasını ve çökmesini engeller.) 

10- 120 derecede yaklaşık 2 saat, üzeri renk alana dek pişirin. 

11- Pişince çıkarın su soğuyana kadar bekleyin daha sonra tel ızgara üzerine alın ve iyice soğuyana kadar bekleyin.

12- Soğuduktan sonra bir servis tabağına alın, buzdolabına koyun ve en az 8 saat bekletin ki içini iyice çeksin.

FRAMBUAZ SOS TARİFİ:

1- Frambuazları tencereye alın. Üzerine vanilya özütünü ekleyin, şekeri serpin ve kaynatmaya başlayın. Frambuazlar eriyene kadar kaynatın. 

2- Bir kaba 4yk soğuk su koyun ve nişastayı ekleyip karıştırın. Frambuaz sosa ekleyin ve karıştırın.  Sos hafif koyulaşınca ocaktan alın ve limon suyunu ekleyin. Karıştırın, soğumaya bırakın. 

3- Cheesecake'i dolaptan çıkarın. Sosu bir kaşık veya palet yardımıyla yayın. En son süslemek için üzerine frambuazları dizin ve  son olarak pudra şekeri eleyin. 

Afiyet Olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder