2 Aralık 2018 Pazar
ÇİLEKLİ RULO PASTA
MALZEMELER:
HAMURU İÇİN:
6 adet yumurta (sarısı ve beyazı ayrılmış)
100gr un (elenmiş)
80gr şeker
50gr su
5gr kabartma tozu (elenmiş)
1 tutam vanilya (elenmiş)
İÇ DOLGU:
500 gr pastacı kreması
100 gr krema
200gr çilek veya muz
PASTACI KREMASI:
400 gr süt
100gr şeker
80gr yumurta sarısı
50 gr tereyağı
40gr mısır nişastası
1 çay kaşığı vanilya özütü (opsiyonel)
PASTACI KREMASININ YAPILIŞI:
1- Süt ve şekerin yarısını vanilya ile beraber sos tenceresinde kaynama noktasına getirin, kenara alın.
2- Yumurta sarısını şekerle beraber bir kapta çırpın. Ardından nişastayı ekleyin ve çırpın.
3- Sütten ufak bir kepçe yumurtaya ekleyin ve hızlıca çırpın. Eğer yeterli derece çırpmazsak yumurta sarıları sütün sıcaklığıyla pişer. Bu işlemi 4-5 kere tekrarlayın. Sütü tekrar orta ateşte ocağa alın ve yumurtalı harcı süte yavaş yavaş dökün, dökerken sütü aynı zamanda çırpıcıyla karıştırın.
4- Harcı orta ateşte karıştırmaya devam edin, koyulaşıp fokurdamalar başladığı an ocaktan alın, tereyağını ekleyip karıştırın.
5- Bir tepsiye dökün ve spatula yardımıyla soğutun. Bir kaba alın ve üzerini bekletmeden streçleyin. Bekletirseniz üzeri kabuk tutar.
6- Buzdolabında 3 gün boyunca muhafaza edebilirsniz. Buzdolabından çıkardığınızda oda sıcaklığına gelmesini bekleyin ve mutlaka kullanmadan önce çırpıcıyla karıştırın.
RULO PASTANIN YAPILIŞI:
1- Fırını 180 dereceye ayarlayın.
2- Yumurta beyazlarını miksere alın. Şekeri azar azar ekleyerek orta hızlı devirde mikserde çırpın. Çırpıcıyı kaldırdığınızda harç dik duruyor ve kendini bırakmıyorsa olmuş demektir. Biz buna tıraş köpüğü kıvamı diyoruz :)
3- Yumurta sarılarını bir kapta çırpın. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ayrı bir kapta harmanlayın.
4- Yumurta sarılarını beyazların içine ekleyin ve alttan üste yavaş hareketlerle bir spatula yardımıyla sarıları beyazlara iyice yedirin.
5- Ardından unlı karışımı aynı şekilde harca yedirin. Alttan üste karıştırmak önemli çünkü havasını kaçırıp harcı söndürmemek istiyoruz.
6- Fırın tepsisine yağlı kağıdı serin ve spatula yardımıyla harcı üzerine dökün. Paletle veya bir kaşık yardımıyla harcı eşit şekilde yayın. Burada önemli olan kenarlarını da kalın bırakacak şekilde yaymanız yoksa kenarları daha çok pişer ve rulo haline getirirken kenarlarından kırılır.
7- 180 derece üzeri renk alana kadar pişirin.
8- Kremayla pastacı kremasını çırpıcıyla biribirine karıştırın. (Dilerseniz sadece pastacı kreması kullanabilirsiniz.)
9- Hamuru soğuttuktan sonra üzerine pastacı kremasını yayın. Kenarlarına ve uç taraflarda boşluk bırakın ki sararken taşmasın. Üzerine çilekleri serpin. Tek seferde yavaşça hamuru rulo yapacak şekilde, çok sıkmadan kıvırın. Süslemek içim üzerine hindistan cevizi rendesi serpebilirsiniz.
NOT: Eğer kakaolu yapmak isterseniz, bu tarife 20gr kakao eklemeniz yeterlidir. Kakaoyu da mutlaka eleyin ve unlu harçla harmanlayın.
Afiyet Olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder