MALZEMELER
1kg kokulu siyah üzüm (saplarından ayrılmış)
6 su bardağı su
40gr mısır unu (tepeleme 3 yemek kaşığı)
30gr mısır nişastası (tepeleme 2 yemek kaşığı)
3,5 yemek kaşığı şeker
Süslemesi için: Nane, siyah üzüm
YAPILIŞI
Üzümleri saplarından ayırdıktan sonra yıkayın ve suyunu süzün. Tencereye alın, suyu ekleyin. Fokurdamaya başlayınca 20 dakika daha üzümleri ara ara karıştırarak kaynatın. Bir kaba süzgeçle süzün ve kaşıkla üzümlerin posalarını ezin.
Elde edilen şıranın yarısını tekrar tencereye alın. Mısır ununu 2 yemek kaşığı kadar suda çözün. Nişastayı da 2 yemek kaşığı kadar suda çözün. Ardından önce azar azar mısır ununu ekleyin (azar azar ekleyin ki topaklanmayı önleyin) sonra nişastayı azar azar ekleyin. Her ikisini de eklerken çırpıcıyla hızlı bir şekilde karıştırın ki topaklanma olmasın. Unu ve mısırı iyice yedirdikten sonra şıranın geri kalan kısmını kepçeyle ekleyerek karıştırmaya devam edin. Şekeri ekleyip karıştırın. (Şekeri üzümün tatlı - mayhoş dengesine göre arttırabilirsiniz. Bazen üzümler daha tatlı olurken bazen mayhoş çıkabiliyor. Şeker son aşamada eklendiği için bir kaşıkla tadına bakarak şeker miktarını arttırıp arttırmayacağınıza karar verebilirsiniz). Muhallebi gibi koyulaşmaya başlayınca ocaktan alın ve kaplara boşaltın. 1 saat oda sıcaklığında bekletin sonra 3-4 saat buzdolabında bekletin. Süslemesini yaptıktan sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder