Malzemeler:
1kg kırmızı patates
120ml mayonez
2yk yaban turbu sosu
1yk hardal
1yk taneli hardal
Yarım kutu frenk soğanı
3sap kereviz
1adet kırmızı soğan
2yk sirke ya da limon suyu
Dereotu
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Yapılışı:
1- Patateslerin kabuklarını soyup, küp küp kesin. Kaynayan suda (çok çabuk yumuşuyorlar) max 10dk haşlayın. Püre haline getirmemek için sürekli kontrol etmekte fayda var. İstenen yumuşaklığa gelince süzün ve soğumaya bırakın.
2- Frenk soğanı, kereviz sapı ve kırmızı soğanı ince ince dilimleyin. Kırmızı soğanı tuzla öldürün.
3- Mayonez, ( ben mayonezimi evde kendim yapmayı seviyorum, bence özellikle patates salatasında çok fark ediyor.) hardalları ve yaban turbunu bi kapta karıştırın. İçine tuz, karabiber, sirke/limon ve zeytinyağını ekleyin.
4- Malzemeleri kendi damak zevkinize göre azaltabilir ya da arttırabilirsiniz. Tüm malzemeleri bir kapta birleştirip, yavaş yavaş karıştırın. Servis tabağınıza alın ve üzerine dereotu serpip servise hazır hale getirin.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder