Kavrulmuş fındık ve vişne işbirliğiyle ortaya çıkan bir brownie düşünün.. Fırına verilmeden hemen önce üzerinde çok hafif vişne suyu gezdirilmiş.. Pişme esnasında nefis çikolata ve vişne kokusunun tüm mutfağı sardığı.. Piştikten sonra ağzınızda eriyen bir brownie..
Malzemeler:
280gr bitter çikolata (%70 kakao oranında)
125gr tereyağı
200gr şeker
225gr fındık
3 yumurta
1 çay kaşığı vanilya özütü veya aroması
35gr un
130gr dondurulmuş vişne
Tarifi:
1- Dondurulmuş vişneleri 1-2 saat öncesinden süzgecin içine koyuyorum ve çözülmeleri için buzdolabına kaldırıyorum.
2- Fındıkları tavada yaklaşık 5-6 dakika kadar kavuruyorum ve soğumaları için bir kaba alıyorum. Oda sıcaklığına gelince kabuklarını soyuyorum.
3- Fırını 180 dereceye ısıtıyorum.
4- Bu brownie için 23x23cm ebatlarında kare bir kaba ihtiyacımız var.
5- Kabın içine 4 bir tarafından sarkacak şekilde fırın kağıtlarını seriyorum ve kabı kullanıma hazır hale getiriyorum.
6- Tereyağını ve çikolatayı benmari usulü eritiyorum. Kenara alıyorum ve 5 dakika kadar soğumasını bekliyorum. Ardından içine şekeri ekliyorum ve çırpıyorum.
7- Fındığın 100 gramını rondodan geçirip toz haline getiriyorum. Vişneleri dolaptan çıkarıyorum.
8- Yumurtaları ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam ediyorum. Unu ve toz fındığı bu karışıma ekleyerek spatulayla çok yavaş bir şekilde yedirerek karıştırıyorum.
9- Fındıkları bıçakla dişe gelecek şekilde 2-3 parçaya bölüyorum ve karışıma ekliyorum. Spatulayla karışıma yediriyorum.
10- Brownie harcımı kabına boşaltıyorum. Vişneleri tek tek brownie'min içine parmağımla iterek yerleştiriyorum. Üzerini düzledikten sonra süzülen vişne suyunu üzerinde hafifçe gezdiriyorum ve yaklaşık 30-35 dakika fırında pişiriyorum.
11- Pişince çıkarıp, oda sıcaklığına gelince servis ediyorum.
12- İsterseniz 1 ya da 2 gün buzdolabında bekletebilirsiniz. O zaman içindeki ıslaklık hafif donuyor ve çok lezzetli bir kıvam alıyor.
Not: Vaniya özütünü ben kendim hazırlamayı tercih ediyorum. Vanilya özütü yerine marketlerde 4lü ufak tüp şişeler halinde satılan vanilya aroması da kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder