30 Ocak 2016 Cumartesi

Cajeta Brownie





Malzemeler:
310 gr bitter (%70 veya %80 kakaolu)
150gr tereyağ
3adet büyük boy yumurta
230gr toz şeker
95gr un
15gr kakao
110gr Cajeta
Cajeta yerine Dulce de Leche tercih edebilirsiniz.

Tarifi:
1- Fırını 180 dereceye ayarlayalım. 

2- 20cm ebatlarında kare kek kalıbını yağlayalım, dört bir yanından fırın kağıdını sarkatacak şekilde üst üste serelim. Alttakini yağlarsanız üsttekinin de kaymasını önler.

3- Çikolatayı ve tereyağını benmari usulü erttikten sonra kenara soğumaya alalım. Arada karıştırarark, oda sıcaklığına gelene kadar bekletelim.

4- Yumurtaları ve şekerleri krema kıvamına gelene kadar yüksek orta hızda çırpalım. 

5- Çikolatalı karışımı yumurtalı karışıma ekleyelim ve yarım dakika kadar yavaşça çırpalım.

6- Unu ve kakaoyu eledikten sonra karışıma ekleyelim ve yine yarım dakika kadar malzemeler birbirine karışana kadar yavaşça çırpalım.

7- Spatulayla içe doğru hafif hamlelerle bir, iki kez karıştıralım. Herhangi bir topaklanma oluşmadığına emin olduktan sonra kek kalıbına dökelim. Üstünü düzleyelim. Kalıbı birkaç kez tezgaha vurmak da düzlemeye yardımcı olacaktır. 

8- Kenarlarına homojen bir şekilde dağıttığımıza emin olduktan sonra, cajeta veya dulce de lecheden her seferinde bir tatlı kaşığı kadar karışımın üzerine dökelim. Parmağımızla karışımın içine itelim, birkaç kez tekrarlayarak iyice yedirelim. Geri kalanına da aynı yöntemi uygulayarak eşit şekilde dağıtalım. 

9- 25 dakika boyunca pişirelim.

Not: Oldukça ıslak bir brownie tarifi olduğu için hemen servis etmeniz gerekmiyorsa, 1 akşam dolapta bekletmenizi öneririm. Bu brownie soğuk çok daha güzel oluyor.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder