14 Ocak 2016 Perşembe

Yulaflı ve Lorlu Tart Omlet

Günaydın. Bu sabaha çok faydalı ve doyurucu bir omlet hazırladım. İsmini; omlet malzemelerinden yapılıp, tart görünümlü olmasından alıyor. İçindeki besin değerleri yüksek ve sağlıklı olan bu omleti formunuzu korumak için kendinize, tok tutması ve vücuda yararlı olması açısından çocuklarınıza rahatlıkla yedirebilirsiniz. Verdiğim tarif 2 kişiliktir ve 26cm çapındaki bir tava yapmanız için idealdir. Dilerseniz, tek kişilik porsiyon için ölçüleri yarıya indirerek 22cm'lik bir tavada aynı sonucu elde edebilirsiniz. 




Malzemeler:
4 yumurta
4 yemek kaşığı lor peyniri
4 yemek kaşığı yulaf
200ml light ya da laktozsuz süt
5 yemek kaşığı ince kıyılmış maydonoz
5 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu
2 çay kaşığı kurutulmuş kişniş
2 çay kaşığı kurutulmuş kekik
2 çay kaşığı toz zerdeçal
2 çay kaşığı pul biber
2 çay kaşığı karabiber



































Tarifi:
1- Tüm malzemeleri orta boy bir kapta iyice çırpıyoruz.

2- Tavanın altını açıp, çok az zeytinyağı gezdiriyoruz. Kağıt havluyla yağı tüm tavaya dağıtıp, fazlasını alıyoruz. Karışımı tavaya döküyoruz. Üzerini cam kapakla kapatıyoruz. İlk önce orta yüksek ateşte pişiriyoruz. Böylelikle alt kısmı hafif kabarıyor ve kekimsi bir şekil alıyor. Altı kıvam alınca kısık ateşte, kendi sıcaklığında üzerinin pişmesini bekliyoruz. Pişince ocaktan alıp servis ediyoruz.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder