Mozaik Pastayı oldum olası çok sevmişimdir. Çikolata aşığı biri olarak, yoğun çikolata tadının içine bisküvi girince vazgeçilmezlerimden biri oldu. O kesilen bir dilim hiç yetmedi bana. İki oldu, derken üç, dört.. İştahlı biri olduğumdan daha önce de bahsetmiştim :) Benim mozaik pastamın içinde kavrulmuş fındık da var. Biraz daha nutellamsı bir tat almasını istediğim için işin içine toz ve parça olmak üzere kavrulmuş fındık da ekliyorum. Size buradaki tavsiyem fındıkları çiğ alıp, evde tavanızda kavurmanız olacak. Neden derseniz, evde yaptıklarınızı normalden biraz daha fazla kavurma şansınız olup, o kavruk tadı baskın hale getirebilmeniz. Çok daha lezzetli oluyor. Sonrası zaten çok kolay.. Ev yapımı nutellada kullanacağımız çikolatayı hazır almak yerine kendiniz de yapabilirsiniz. Ben şimdilik size, sizi daha fazla uğraştırmamak adına, daha pratik bir tarif vereceğim. Acil durumlarda kurtarıcı tatlılarınızdan biri olacak..
Malzemeler :
120gr çiğ fındık
240gr bitter çikolata (%55 kakao oranı olan)
300gr krema
1 paket çifte kavrulmuş bisküvi
Tarifi:
1- İlk olarak tavamızı ısıtıyoruz. Fındıkları yaklaşık 5-6 dakika yüksek ateşte sürekli çevirerek kavuruyoruz.
2- Kavrulan fındıkları bir kabın içine soğumaya alıyoruz. Kavrulurken zaten çoğunun kabuğu kendiliğinden atacak, kalanları da ellerimizle soyup tarif için kullanıma hazır hale getiriyoruz.
3- Kremayı benmari usulü ısıtalım ve çikolatayı içine ekleyerek eritelim.
4- Fındıkların yarısını rondoda toz haline getiriyoruz. Diğer yarısını bıçaktan geçirerek dişe gelecek şekilde fakat ne çok büyük ne çok küçük olacak şekilde parçalara bölüyoruz.
5- Eriyen çikolata ve kremayı ocaktan alıp, spatulayla birbirine yediriyoruz. Ardından ilk önce toz haline gelmiş fındıkları ve parça fındıkları içine katıp, spatulayla karıştırıyoruz.
6- Bisküvileri de elimizle parçalayarak bazen toz, bazen küçük parçalar halinde karışımın içine döküyoruz. Tekrar spatulayla yavaş yavaş karıştırıyoruz.
7- Baton kek kalıbımızın içine 4 bir tarafından sarkacak şekilde fırın kağıdımızı yerleştiriyoruz. Üzerine harcımızı döküyoruz. Homojen bir şekilde dağılmasını sağladıktan sonra buzlukta en az 3-4 saat bekletip, servis ediyoruz.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder