Akşam saatlerinde hafif ve mükemmel gidecek bir mus tarifi vereceğim sizlere. Yapımı gayet basit.. Normal şartlarda yapıldıktan sonra buzdolabında en az 3 saat bekleyip öyle servis edilmesi gereken bir tatlı. Benim önerim, bu tatlıyı servis etmeyi düşündüğünüzden 1 gün önce yapmanız. Tazelik açısından 3 günden fazla zaman geçirmemeye dikkat edin.
Malzemeler:
100gr beyaz çikolata
300ml krema (tercihen pınar çünkü yoğunluğu heavy cream kategorisine daha uygundur)
1 + 1/2 rendelenmiş lime kabuğu
3 yumurta akı
50gr pudra şekeri
200gr + 10-15 adet frambuaz
3 adet nane yaprağı (ince doğranmış)
Tarifi:
1- Beyaz çikolataları küçük parçalara bölüp, ısıya dayanaklı bir kabın içine koyalım.
2- Kremanın yarısını sos tenceresinde kaynayana kadar ısıtalım.
3- Kremayı ocaktan alalım ve soğumasını beklemeden çikolatanın üzerine dökelim. Karıştırarark çikolataları iyice içinde eritelim. Kenara alalım.
4- Başka bir kaba kremanın yarısını ve 1 lime'ın kabuğunun rendesini dökelim. Soft bir kıvam alana kadar yavaşça karıştıralım. Bu karışımı çikolatalı karışıma dökelim. Hafif karıştıralım. Kenara alalım.
5- Bir diğer kapta yumurta beyazlarını iyice çırpalım. Pudra şekerini çorba kaşığıyla birer birer ekleyelim ve her eklediğimizde çırpalım. Kıvamın parlak ve akışkan hale gelmesi lazım. Bu karışımı da çikolatalı karışımın içine dökelim. Karışımın içindeki havanın korunması için yavaş bir şekilde döküp, spatulayla ufak hareketlerle birkaç kez içe doğru karıştırmanız yeterli olacaktır ki musun o köpük köpük kıvamını elde edebilelim.
6- 200gr frambuaz ve nane yapraklarını karıştıralım. Çatalla çok püre haline getirmeden ezelim. 200ml'lik kapların ortasına eşit şekilde bölüştürelim. Üzerine çikolatalı karışımı dökelim.
7- Üzeri sertleşince 1/2lime kabuğu rendesi ve 10-15 adet frambuazı her birinin üzerine eşit şekilde dağıtarak servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder