30 Ocak 2016 Cumartesi

Yağsız, Unsuz, Şekersiz Kek



Malzemeler:
200gr bitter çikolata
3 yumurta
150gr badem unu
100gr krema
1 paket vanilya

Tarifi:
1- Fırını 180 dereceye ayarlayalım.

2- Kalıbı tereyağ ile yağlayalım. (Kalıbınız 24cm den büyük olmasın) 

3- Kremayı kısık ateşte ısıtalım, kaynayınca kenara alıp çikolataları eritelim. Azar azar 3 yumurta sarısını ekleyerek iyice karıştıralım, kenara alalım.

4- Yumurta aklarını mikserle kar haline getirdikten sonra, çikolatalı karışımın içine sırayla; elediğimiz badem unu ve kabartma tozunu, ardından yumurta akını ekleyerek spatulayla yavaşça yedirelim. 

5- Karışımı kalıbımıza dökelim. Eşit şekilde dağılmasını sağlayalım. 15 - 20 dakika pişirelim. Kürdanla pişkinliğini kontrol edebilirsiniz. 

6- Yanında çırpılmış krema veya vanilyalı dondurma ve da frambuaz, çilek gibi hafif ıslaklık bırakan meyvelerle servis edebilirsiniz. 

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder