Malzemeler
Vanilyalı Puding için Malzemeler:
Yarım litre süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
190gr toz şeker
Vişne Sosu için Malzemeler:
Yarım litre vişne suyu
90gr toz şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Diğer Malzemeler:
2 su bardağı dondurulmuş vişne
1 paket kedidili
120ml süt
Tarifi:
1- Vanilyalı puding için ihtiyacımız olan malzemelerin hepsini bir tencereye alıyoruz ve ocağın altını açarak muhallebi kıvamı alıncaya kadar pişiriyoruz.
2- Vişne sosu için ihtiyacımız olan malzemelerin hepsini bir tencereye alıyoruz ve ocağın altını açıp muhallebi kıvamı alıncaya kadar pişiriyoruz.
3- Bir kaba sütü döküyoruz ve kedi dillerini teker teker arkalı önlü ıslatıp, muhallebiyi kullanacağımız servis kabının tabanını kaplayacak şekilde yan yana şeritler halinde diziyoruz.
4- Üzerine sıcak olan vanilyalı pudingten döküyoruz ve vişnelerin yarısını üzerine serpiyoruz.
5- Üzerine vişne sosunu döküyoruz ve son olarak en üstünü kalan vişnelerle süslüyoruz. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırıp, 3 saat soğutuyoruz ve servise hazır hale getiriyoruz.
Not: Marketlerde satılan vişne suyu yerine, kullanacağınız dondurulmuş vişneleri 3-4 saat öncesinden süzmeye bırakarak elde ettiğiniz vişne suyunu kullanmak, pudinginize çok daha lezzet katacaktır. Süzerek elde ettiğiniz vişne suyu yarım litreye denk gelmezse, üzerine marketten aldığınız vişne suyunu ilave ederek de kullanabilirsiniz.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder