Malzemeler:
6gr toz jelatin
30gr oda sıcaklığında su
200gr beyaz çikolata
120gr krema
50gr toz şeker
240gr süzme yoğurt
20 adet böğürtlen
20 adet frambuaz
Böğürtlen Sos İçin
20-25 adet dondurulmuş böğürtlen
Tarifi:
1- Sos için dondurulmuş böğürtlenleri buzluktan çıkaralım. Bir süzgece yerleştirelim ve altına bir kap koyalım. Buzdolabına kaldırıp ertesi güne kadar bekletelim.
2- Jelatini bir kaseye alalım ve üzerine suyu ekleyip çatalla hızlı bir şekilde çırparak, suyu jelatine iyice yedirelim. Suyu iyice çekip jelleşmesi için 5 dakika boyunca beklemeye bırakalım.
3- Kremayı orta boy bir tencereye dökelim ve ocağa koyup orta ateşte ısıtalım. Kaynamaya başlamadan ocaktan alalım ve içine çikolata, şeker ve jelleşmiş jelatini dökelim. Tekrar kısık ateşte ocağa alıp, malzemeler krema içinde iyice eriyene dek, 1-2 dakika boyunca karıştıralım.
4- Tencereyi ocaktan alıp içine süzme yoğurdu ekleyelim ve hızlı bir şekilde çırpma teliyle çırpalım. İlk başta yoğurt kesilmiş gibi gelebilir ama çırpmaya devam ettikçe ipeksi bir kıvam alacaktır.
5- 6 adet minik kupların altına böğürtlen ve frambuazlardan ikişer adet dizelim, ardından beyaz çikolatalı sosu dökelim ardından tekrar kalan meyveleri eşit şekilde kuplara dağıtalım.
6- Buzdolabında beklettiğimiz böğürtlenleri çıkaralım. Altına koyduğumuz kapta suyunun süzüldüğünü göreceksiniz. Kupların üzerine eşit şekilde dağıtalım ve en az 3 saat buzdolabında bekletelim.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder