Malzemeler:
3lt haşlanmış tavuğun suyu
(Tavuğu haşlarken içine soğan, havuç, patates, kereviz sapı, 5 diş sarımsak, taze kekik, biberiye, tuz ve bol karabiber koyalım)
1,5 çay bardağı arpa şehriye
1 küçük baş sarımsak
Bolca Kişniş
2 adet defne yaprağı
Bir limon kabuğu rendesi
1 yumurta sarısı
4 kaşık yoğurt
1 limonun suyu
1 tatlı kaşığı rendelenmiş kök zencefil
1 tatlı kaşığı rendelenmiş kök zencefil
Tuz
Karabiber
Tarifi:
1- Sarımsak hariç tavuk suyunun içine koyduğum malzemeleri çıkarıyorum. Tavuk suyunu süzmüyorum. İçinde kereviz sapının, kekik ve biberiyenin taneleri kalabilir. Sadece tavuk derisi ya da kemiği kalırsa onları süzgeçle alıyorum.
2- Suyun içine arpa şehriyeleri katıyorum. Su fokurdamaya devam ederken, bir kabın içine yoğurdu koyuyorm. Üzerine yumurta sarısını ekleyip güzelce çırpıyorum. Limon suyunu ekleyip çırpmaya devam ediyorum.
3- Sarımsakları çok ince olacak şekilde minik minik kıyıyorum ve yoğurtlu karışıma ekliyorum. Tuzunu da ekleyip iyice çırpıyorum.
4- Tencerenin içindeki tavuk suyundan yoğurtlu kaseye kepçeyle azar azar ekliyorum ama bir yandan çırpmaya devam ediyorum. Aksi taktirde yumurta sarısı pişebilir ve yoğurt kesilebilir. 5 kepçe kadar tavuk suyunu yoğurtlu terbiyeye boşalttıktan sonra, bu sefer aynı işemin tersini yapıyorum. Yani kasedeki suyu tencereye kepçeyle bitirene kadar azar azar boşaltıp, bir yandan çırpıyorum.
5- Son olarak içine kıyılmış kişnişleri, defne yapraklarını, limon kabuğu rendesini, zencefili ve karabiberini bolca ekleyip, çorba fokurdayana kadar bekliyorum. Ardından servis ediyorum.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder