13 Ocak 2016 Çarşamba

Pazılı Omlet


Malzemeler
4 adet yumurta
1 bağ pazı
1/2 beyaz soğan
50ml light süt
Tereyağı
Zeytinyağı
Karabiber
Tuz 
Pul biber

Tarifi:
1- Soğanı ince, yemeklik kıyalım. Pazıları saplarından temizleyerek,  ne çok ince ne çok kalın olacak şekilde doğrayalım. (Vakit kaybetmemek için akşamdan pazıları hazırlayabilirsiniz.)

2- Tavamızın altını açalım. Bir tatlı kaşığı tereyağı, bir tatlı kaşığı zeytinyağı koyarak hafif kızdıralım.  (Tereyağını zeytinyağı ile karıştırarark eritmek, tereyağın tavada daha homojen bir şekilde yayılmasını sağlar) Ardından soğanı ekleyelim ve kavuralım. Pazıları ekleyerek kavurmaya devam edelim ve pişmeye bırakalım.

3- O sırada yumurtaları bir kaba kıralım. Hızlıca tel çırpıcıyla çırpalım. Akışkan bir kıvama geldikten sonra içine sütü ekleyerek çırpmaya devam edelim. Ardından arzu ettiğimiz miktarda karabiber, tuz ve pul biber ekleyelim. Tekrar karıştıralım ve tavada pişmiş olan pazıların üstüne dökelim. Üzerine isterseniz tekrar karabiber ve pul biber gezdirebilirsiniz. 

4- Tavanın kapağını kapatalım. Yaklaşık 2 dakika kadar  ( süre ocaktan ocağa farklılık gösterebilir) orta ateşte pişirelim. Üzeri çok kurumadan ocaktan alalım ve servis edelim. 

5- Üzerinde tereyağı gezdirirseniz lezzeti ve görüntüsü daha da güzel olacaktır. 

Afiyet Olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder