Sarışının adı, esmerin tadı.. Brownie diyince akla ilk çikolata gelir. Yoğun çikolata ve yanında onu biraz yumuşatacak tatlar.. Çikolatasız brownie olur mu hiç demeyin. Bal gibi de olur. Hem de çok güzel olur. İçi brownie gibi hafif ıslak, üzeri acıbadem kurabiyesi kıvamında kıtır. Daha ne olsun. Eğer içinizde çikolatayı sevmeyen, daha hafif tatlılardan hoşlananlar varsa bunu beğeneceksiniz. Kimi sarışın sever, kimi esmer. Bakalım sizin Brownie tipiniz hangisi olacak?
Malzemeler:
110gr tereyağı
110gr un
200gr esmer şeker
1 büyük boy yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çimdik tuz
120gr fındık
Tarifi:
1- Fırını 175 dereceye ayarlayalım.
2- 20x30 ebatlarında olan dikdörtgen kalıba fırın kağıdını serelim.
3- Tereyağını benmari üsülü eritelim. Şekeri tereyağı soğumadan içine katalım ve eriyene kadar mikserle çırpalım.
4- Yumurtayı ve vanilya özütünü karışıma sırayla katarak çırpmaya devam edelim.
5- Ayrı bir kapta unu, kabartma tozunu ve tuzu eleyelim, yağlı karışıma ilave edelim. Hepsi birbirine karışına kadar mikserle çırpalım.
6- Fındıkları karışıma katalım. Spatula yardımıyla, yavaşça karıştıralım. (Bütün olarak da koyabilirsiniz ama ben 2ye ya da en fazla 3 parçaya bölüp öyle koyuyorum.)
7- Kek kalıbımıza harcımızı dökelim ve 25-30 dakika kadar pişirelim.
8- Kürdanı keke batırıp çıkardığımızda temizse pişmiş demektir. Üzeri kabuk bağlamalı ama içi yumuşak kalmalıdır.
9- Keki fırından alıp tel üzerinde soğutalım. Oda sıcaklığına gelince servis edelim.
Not: Bu kekin ana malzemesi esmer şekerdir. Sakızımsı yapısını esmer şekerden alır. Beyaz şeker kullanırsanız aynı kıvamı elde edemezsiniz.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder