Brownie'nin her türlüsü güzel. Geçen gün denk geldim patatesli brownie yapan bile var. Hiç denemedim ama aklıma takıldı, mutlaka deneyeceğm. İlk başta hepimiz duyduğumuzda yok artık daha neler dedik tahmin ediyorum ama denemekten zarar gelmez. Bazen hiç ummadığınız tatlar öyle farklı bir hale getiriyor ki klasik tarifleri. Bir şans vereceğim mutlaka. Şimdi anlatacağım sizi korkutacak bir tarif değil. Aksine damak zevkinize son derece hitap edecek.
Malzemeler:
280gr bitter çikolata (%80 kakao oranında)
125gr tereyağı
200gr şeker
100 gr beyaz çikolata
100 gr frambuaz
3 yumurta
1 çay kaşığı vanilya özütü veya aroması
35gr un
Tarifi:
1- Fırını 180 dereceye ısıtıyorum.
2- Bu brownie için 23x23cm ebatlarında kare bir kaba ihtiyacımız var.
3- Kabın içine 4 bir tarafından sarkacak şekilde fırın kağıtlarını seriyorum ve kabı kullanıma hazır hale getiriyorum.
4- Tereyağını ve çikolatayı benmari usulü eritiyorum. Kenara alıyorum ve 5 dakika kadar soğumasını bekliyorum. Ardından içine şekeri ekliyorum ve çırpıyorum.
5- Yumurtaları ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam ediyorum. Ardından unu da karışıma ekleyerek spatulayla çok yavaş bir şekilde yedirerek, karıştırıyorum.
6- Beyaz çikolataları küçük dikdörtgenler halinde kırıp, brownie'nin içine atıyorum ve spatulayla karışıma iyice yediriyorum.
7- Brownie harcımı kabına boşaltıyorum. Frambuazları belli aralıklarla parmağımla bastırarak harcın içine itiyorum ve yerleştiriyorum. Üzerini düzledikten sonra yaklaşık 35 dakika pişiriyorum.
8- Pişince çıkarıp, oda sıcaklığına gelince servis ediyorum.
9- İsterseniz oda sıcaklığına geldiğinde servis edebilrsiniz, isterseniz 1 ya da 2 gün buzdolabında bekletebilirsiniz. O zaman içindeki ıslaklık hafif donuyor ve çok lezzetli bir kıvam alıyor.
Not: %80 kakao oranında bitter çikolata tercih etmemin sebebi, beyaz çilolata kullandığımız için şeker oranını arttırmasından kaynaklanıyor. Kakao oranı yüksek olsa da içindeki beyaz çikolata baskınlığını kırıyor. Yine de sizin için oran fazlaysa %70 kakao oranında bitter çikolata tercih edebilir ya da yarı yayrıya karıştırarak %60 ve %80 kakao oranında bitter çikolata kullanabilirsiniz.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder