12 Ocak 2016 Salı

Rulokatlı Pasta




MALZEMELER:
4 paket Rulokat
500gr çilek

Pastacı Kreması İçin:

480g süt
10g vanilya özütü veya 1 adet çubuk vanilya
5 adet büyük boy yumurta sarısı
133gr toz şeker
40g buğday nişastası
50g tereyağı
1 fiske tuz

1- Sütü orta boy bir tencereye döküyoruz ve ortasına çizik attığımız vanilya çubuğunun tohumlarını sıyırıp, süte ekliyoruz. Orta ateşte üzeri açık olarak pişiriyoruz. Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp, kapağını kapatıp, 30 dakika kadar demlenmeye bırakıyoruz. 


2- Orta boy bir kabın içine buz ve soğuk su dolduruyoruz. Üzerine, tabanı buzlu suya değecek şekilde, altındaki kaptan biraz daha geniş, ısıya dayanaklı kap oturtuyoruz. Üzerine tel süzgeç yerleştiriyoruz.


3- Vanilyalı sütü yüksek orta ateşte ısıtmaya başlıyoruz. Eğer çubuk vanilya yerine, vanilya özütü kullanacaksanız, özütü burada ekleyerek ısıtmalısınız. 

Yumurtaların sarılarını, şeker, nişasta ve tuzla birlikte orta boy bir kapta tel çırpıcı ya da mikserle, yumurta sarılarının rengi açılana kadar, 3 dakika çırpıyoruz. 


4- Vanilyalı sütten buhar çıkmaya başlayınca kenara alıyoruz ve yumurtalı karışıma bir kepçe yardımıyla bir yandan çırpmaya devam ederek, azar azar ekliyoruz. Yumurtalı karışım ısınana kadar işleme devam ediyoruz sonra bu karışımın hepsini tekrar sütlü karışıma boşaltıyoruz. 


5- Elde edilen karışımı orta ateşte tel çırpıcıyla dibini sıyırarak sürekli karıştırmaya devam ediyoruz.  Kenarlarından buhar çıkıp, muhallebi kıvamına geldiği anda (bir miktar alıp yukarıdan bıraktığınızda, düştüğü yerde kaybolmadan kalacaktır.) ateşten alıp, tel süzgeç konulan kaba boşaltıyoruz ve spatulayla bastırarak süzgeçten alttaki kaba süzüyoruz. 


6- Süzgeci kaldırıp, altını sıyırıyoruz. Ardından tereyağını ekliyoruz. İyice eriyecek şekilde 5 dakika boyunca tel çırpıcıyla çırpıyoruz. Bu sürede krema oda sıcaklığına da gelecektir. 


7- Kabı alıp, üzerini hava almayacak şekilde, yüzeyine bastırarak streç filmle örtüp, en az 4 saat boyunca soğumaya bırkıyoruz. 


8- Tariflerden önce tel çırpıcıyla ipeksi bir kıvam alana dek karıştırıyoruz. 


Buzdolabında 3 gün saklayabilirsiniz. 



Pandispanya Keki İçin:

2 su bardağı şeker

10 adet yumurta
2,5 su bardağı un
1/2 su bardağı kakao
1 paket vanilya

1- Fırınınızı önceden 180 dereceye ısıtıyoruz.


2- Yumurta ve şekerleri rengi açılana kadar mikser ya da tezgah tipi mikserle hızlı devirde çırpıyoruz. Un, kako ve vanilyayı içerisine ekleyerek bir spatula yardımıyla hep içe doğru, havasını kaçırmadan yavaşça karıştırıyoruz. 


3- 23 cm çapındaki kelepçeli kek kalıbını yağlayarak, elde ettiğimiz karışımı içine döküyoruz. 30-35 dakika pişiriyoruz.


4- Piştikten sonra en az yarım saat fırın teli üzerinde dinlendiriyoruz.
Parmağanızla üzerine dokunduğunuzda oldukça yumuşak bir kıvamda olduğunu anlayacaksınız. Dinlendikçe o ıslaklığı emecektir. 


5- Yeterince dinlendikten sonra kalıbı ters çevirip kelepçelerinden açıyoruz. Pandispanya kekini tırtıklı bir bıçakla enlemesine tam ortasından ikiye kesiyoruz. bir kenara alıyoruz. 


Pastanın Yapılışı:


Pandispanya kekinin bir yarısına pastacı kremasından bir spatula yardımıyla sürüyoruz. Üzerine ortadan ikiye kestiğimiz çilekleri yerleştiriyoruz. Üzerine diğer keki yerleştiriyoruz ve tekrar pastacı kremasını sürüyoruz ve üzerne çilekleri diziyoruz. Oluşan pastanın tüm yanlarına da pastacı kremasını sürüyoruz. Böylelikle rulokatlar pastaya çok rahat yapışacaklar. Rulokatları yanlarına sırayla diziyoruz. Ortaya servis etmek üzere hem tadı hem görünümü şahane bir pasta çıkıyor.


Afiyet Olsun.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder