20 Ocak 2016 Çarşamba

Ragu Soslu Makarna

Ragu sos, et veya kıyma kullanılarak yapılan bir sos ve makarnalarla mükemmel bir uyum sağlıyor. Farklı makarnalarla deneyebilirsiniz. Kıyma tercih ettiğiniz zaman spagetti, tagliatelle gibi ince uzun, et kullanacağınız zaman rigatoni, penne gibi tüp şeklinde olan çeşitlerinden tercih edebilirsiniz. Ben Strascinati ile eşleştirdim ve gerçekten çok yakıştı.



Malzemeler:
500gr kuzu kuşbaşı
250ml et suyu
250ml domates rendesi
4-5 adet kereviz sapı
1 adet orta boy havuç
1 adet büyük soğan
6-7 diş sarımsak
Yarım demet maydonoz
5 dal biberiye
5 dal taze kekik
5 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan veya pecorino
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
500gr makarna strascinati (rigatoni veya penne de olur)
Tuz
Karabiber

Tarifi:
1- Kereviz sapı, havuç, soğan, sarımsak, maydonoz, biberiye ve kekiği ince yemeklik doğrayalım.

2- Wok tavamızın altını açalım ve tereyağı ile zeytinyağını ekleyerek kızdıralım. 

3- İlk olarak soğan ve sarımsağı ekleyelim ve renkleri dönene kadar kavuralım. Ardından kereviz sapı ve havuçları ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.

4- Kuşbaşı etlerimizi ilave edelim ve tavadaki malzemelerle karıştırarak pişirmeye başlayalım. 

5- Üzerine domates rendemizi ilave edelim ve karıştıralım. Maydonoz, biberiye ve kekiği de ilave edip malzemeleri harmanladıktan sonra et suyumuzu ekleyelim. Son olarak tuzunu ve karabiberini koyalım, kapağını kapatıp orta kısık ateşte suyunu çekene kadar pişmeye bırakalım. 

6- Makarnalar için derin bir tencerede 5lt su kaynatalım. Kaynayan suya makarnalarımızı atalım ve ambalajının üzerindeki önerilen pişirme süresine göre haşlayalım. ( Eğer al dente makarna sert geliyorsa, verilen süreden 1-2 dakika daha fazla pişirerek daha yumuşak ama hamurlaşmamış bir kıvam elde edebilirsiniz. Fazlası çok yumuşayıp, hamur haline getirecektir.) 

7- Makarnamız yemek istediğimiz yumuşaklık kıvamına geldiğinde, ocaktan alalım ve süzelim. Pişen sosumuzun altını kapatalım ve ardından makarnaları sosun içine ekleyelim ve bir güzel karıştıralım, üzerine rendelediğimiz peynirimizi ilave edelim ve tabaklara servis edelim. İsterseniz masaya benim gibi servis edip daha sonra karıştırabilirsiniz.

Not: Ben Strascinati tercih ettiğim için, pişirme süresi 10-12 dakika önerilmişti. 12 dakika kadar pişirdiğimde istediğim kıvama gelmişti ve sosla karıştırmadan, sosu üzerine süsleyerek servis ettim. Eğer makarnanızı sosla hemen harmanlayacak ve öyle servis edecekseniz, istediğiniz kıvamdan biraz daha sertken süzün çünkü makarna sosun sıcaklığıyla biraz daha pişecek ve yumuşayacaktır. 

Afiyet Olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder