20 Ocak 2016 Çarşamba

Fırında Mücver

Yine sağlıklı bir tarifle geldim size. Mücveri çok severim. Kızartma tercih etmediğim için yılda bir iki  kere anca yiyebiliyordum. Fırında yapmaya başladığımdan beri vazgeçilmez tariflerimden biri oldu. 



Malzemeler:
6 adet kabak
3 yemek kaşığı lor
2 yemek kaşığı un
2 yumurta
1/2 demet maydonoz
1 demet dereotu
2 çay kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber

Tarifi:
1- Fırını 180 dereceye ısıtalım.

2- Kabakları rendeden geçirelim. Suyunu çok çok iyi süzelim, gerekirse elimizle sıkarak suyunu iyice çıkaralım.

3- Bütün malzemeleri bir kapta karıştıralım. Elimizle yuvarlayarak şekiller verelim. Eğer hala sulu kalmışsa, yine elimizle suyunu sıkalım ve öyle şekil verelim. (Sulu kalması dağılmasını sağlar ve şekli vermekte zorlanırsınız.)

4- Yağlı fırın kağıdı serdiğimiz tepsinin üzerine dizelim. Üzerlerine biraz daha karabiber çekelim. 



Yaklaşık 20-25dakika, üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim. (Fırınınıza göre pişirme süresi kısalabilir ya da uzayabilir.)

Not: Sarımsaklı yoğurtla servis edebilirsiniz. Yanına gercekten çok yakışıyor.

Afiyet Olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder