Yine sağlıklı bir tarifle geldim size. Mücveri çok severim. Kızartma tercih etmediğim için yılda bir iki kere anca yiyebiliyordum. Fırında yapmaya başladığımdan beri vazgeçilmez tariflerimden biri oldu.
Malzemeler:
6 adet kabak
3 yemek kaşığı lor
2 yemek kaşığı un
2 yumurta
1/2 demet maydonoz
1 demet dereotu
2 çay kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
Tarifi:
1- Fırını 180 dereceye ısıtalım.
2- Kabakları rendeden geçirelim. Suyunu çok çok iyi süzelim, gerekirse elimizle sıkarak suyunu iyice çıkaralım.
3- Bütün malzemeleri bir kapta karıştıralım. Elimizle yuvarlayarak şekiller verelim. Eğer hala sulu kalmışsa, yine elimizle suyunu sıkalım ve öyle şekil verelim. (Sulu kalması dağılmasını sağlar ve şekli vermekte zorlanırsınız.)
4- Yağlı fırın kağıdı serdiğimiz tepsinin üzerine dizelim. Üzerlerine biraz daha karabiber çekelim.
Yaklaşık 20-25dakika, üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim. (Fırınınıza göre pişirme süresi kısalabilir ya da uzayabilir.)
Not: Sarımsaklı yoğurtla servis edebilirsiniz. Yanına gercekten çok yakışıyor.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder