19 Ocak 2016 Salı

Yılbaşı Sofram - Ara Sıcak

Milföy Hamurundan Pastırmalı Börekler

Hamur işini sevmeyenimiz var mı içimizde? Türk geleneklerinde özenle bir masa donatılmışsa, o sofrada börek eksik olmaz. Uğraştırdığından ve zaman aldığından çoğumuz üşeniyoruz artık yapmaya. Benim yaptığım belki de en pratiği. Yarım saatinizi almaz. Çeşitli yemeklerle donatılan masalarda börek olarak yerini alacak kadar lezzetli hem de sizi çok yormayacak kadar basit. 

Malzemeler:
4 adet milföy hamuru
1 yemek kaşığı biber salçası
50gr pastırma
25gr kaşar peyniri
25gr lor peyniri
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı su

Tarifi:
1- Fırını 180dereceye ısıtalım.

2- Lor peynirini biber salcasıyla karıştıralım. Pastırmanın yarısını ufak parçalar halinde içine ekleyelim ve tekrar iyice karıştıralım. 

3- Kalan pastırmalarla kaşar peynirini ufak parçalar halinde birbiriyle karıştırarak kenara alalım. 

4- Milföy hamurlarının 2'sinin ortasına lorlu diğer 2'sininkine kaşarlı karışımdan koyalım ve kenarlarından üçgen şeklinde kapatalım.

5- Yumurta sarısına bir çay kaşığı suyu ekleyip karıştıralım ve böreklerin üzerine sürelim.

6- Fırın tepsisine fırın kağıdımızı yerleştirelim ve böreklerimizi dizelim. 30 dakika pişirelim.

Afiyet Olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder