2 adet yumurta
2 adet pastırma
Yarım demet pazı
Yarım beyaz soğan
Zeytinyağı
Tereyağı
Hollandaise Sos için:
250 gr tereyağı
3 yumurta sarısı
1adet limon
Karabiber
Tuz
Pul Biber
Dereotu
Tarifi:
1- Soğanı ince, yemeklik doğruyoruz. Pazıları yıkıyoruz ve ince ince kesiyoruz.
2- Tavamızın altını açıyoruz, zeytinyağımızı göz kararı arzu ettiğimiz miktarda döküyoruz.
3- Yağ kızdıktan sonra içine soğanları atıp, kavuruyoruz. Ardından pazıları ekliyoruz ve yumuşayana kadar çok az su ekleyerek kısık ateşte yavaş yavaş pişiriyoruz.
4- Pazılar pişerken, sosumuzu hazırlayacağız.
5- Tereyağını ocakta eritiyoruz.
5- Tereyağını ocakta eritiyoruz.
6- 3 yumurtayı ufak bir kabın içine kırıyoruz. Üzerine azar azar kızgın tereyağını döküyoruz. (Az miktarda dökün, tel çırpıcıyla çırpın sonra tekrar az miktarda dökün ve hızlıca çırpın. Tereyağ bitene kadar işemi tekrarlayın. Eğer sıcak tereyağını bir anda yumurta sarılarının üzerine dökerseniz, sarılar pişer. Sos elde edemeyiz.)
7- Tereyağını tarif ettiğim gibi döküp iyice çırptıktan sonra içine bir limonun suyunu ekliyoruz ve hızlıca çırpmaya devam ediyoruz. En son olarak içine birkaç tutam dereotu, arzu ettiğiniz kadar tuz, karabiber ve pul biber ekleyerek karıştırıyoruz.
8- Yumurtaları ayrı bir tavaya kırıyoruz ve göz olarak pişiriyoruz.
9- Tabağımıza önce pazıyı, ardından göz yumurtaları, ardından pastırmaları dizip, son olarak da üzerine hollandez sosumuzu döküyoruz. Tarifimizi servise hazır hale getiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder