Malzemeler:
500gr dana döş kıyma
1,5 tatlı kaşığı hardal
1 su bardağı galeta unu
1 adet kırmızı soğan
Tuz
Karabiber
Tarifi:
1- Kırmızı soğanı ince ince dilimleyelim. Tavanın altını açalım, az miktarda zeytinyağı koyalım ve soğanları pişirelim. Orta kısık ateşte, yavaş pişirmemiz gerekiyor çünkü kırmızı soğanın içindeki şeker zamanla soğanı karamelize edecek. Soğanların rengi koyulaşınca ve yumuşayınca kenara soğumaya alalım.
2- Oda sıcaklığına gelen karamelize soğanlarla beraber kıymaya geri kalan tüm malzemeleri ekleyelim ve yoğuralım. Malzemeler birbiriyle yeterince harmanlanınca elimizle ya da burger köftesi için olan şekillendirme presiyle köftemize yuvarlak ve dolgun şeklini verelim.
3- Tavayı kızdıralım. Ardından köftelerimizi istediğimiz pişme derecesine göre mühürleyelim. Pişirme derecesi ve süresinden daha önceki yazımda bahsetmiştim. Burger köfteleri hem daha büyük porsiyon hem de dolgun olduğundan dağılmasını önlemek amacıyla ben, iki yüzünü 3'er dakika mühürleyerek orta iyi pişmiş şekilde servis ettim.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder