Malzemeler:
5 adet yumurta
Bir bağ pazının sapı
4-5 adet pastırma
100ml süt
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Tarifi:
1- İlk olarak pazı saplarımızı doğruyoruz. Tavanın altını açıyoruz, zeytinyağını koyuyoruz. Tava kızınca içine pazı saplarını, tuzunu ve karabiberini ekleyip, kavuruyoruz. Saplar yumuşayınca, tavayı kenara alıyoruz.
2- Ardından küçük bir tavaya pastırmaları ekleyip, önlü arkalı biraz pişiriyoruz. Pastırmaların rengi dönünce, onları da kenara alıyoruz.
3- Pazı saplarının olduğu tavayı tekrar ocağa alıyoruz ve altını açıyoruz.
3- Pazı saplarının olduğu tavayı tekrar ocağa alıyoruz ve altını açıyoruz.
4- Bir kapta 5 yumurta ve sütü iyice çırpıyoruz. Ardından pazı saplarının olduğu tavanın içine döküyoruz.
5- Üzerlerine pastırmalarımızı diziyoruz. Karabiber ve tuzu ekleyip, üzerini kapakla kapatıyoruz. Kısık ateşte yavaş yavaş pişiriyoruz.
5- Üzerlerine pastırmalarımızı diziyoruz. Karabiber ve tuzu ekleyip, üzerini kapakla kapatıyoruz. Kısık ateşte yavaş yavaş pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder