16 Ocak 2016 Cumartesi

Kakaolu Puding

Yapımından, sunumuna kadar çok sevdiğim bir puding var sırada. Servis etmesi ayrı, yemesi ayrı keyifli. Severek yapacağınızı düşünüyorum. Açıkçası beni en çok servis kısmı cezbetti. Tabakta kap olmadan sunma fikri hoşuma gitti. Hadi başlayalım. 

Malzemeler

40g kakao
30g buğday nişastası
100g şeker
480g tam yağlı süt
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
25 g tereyağı 

Tarifi

Küçük bir tencerede kakao, nişasta ve şekeri güzelce karıştıralım.

Üzerine sütü, vanilya özütünü ve küp küp kestiğimiz tereyağını ilave edelim. Ocağı açalım ve yüksek ateşte tel çırpıcıyla malzemeler iyice eriyip, birbirine karışana dek hızlı hamlelerle karıştıralım.

Malzemeler birbirine geçince ocağın altını kısalım ve çırpıcıyla, tencerenin dibinin tutmaması için altını sıyırarak karıştırmaya devam edelim. 

Tel çırpıcıyı kaldırdığınızda, çırpıcının üzerindeki karışım akışkan bir şekilde akmak yerine öbek öbek düşüyorsa olması gereken kıvama gelmiş demektir. Eğer akışkansa, gereken kıvama gelene kadar aralıksız karıştırmaya devam edin.

Pudingimiz istediğimiz koyuluğa eriştiği zaman hiç beklemeden 6 adet 90ml'lik cam kaplara dökerek bölüştürelim. 

Oda sıcaklığına gelene kadar bekleyelim. Ardından üzerlerini streçleyerek buzdolabına kaldıralım. En az 3 saat bekleyip, servis edebiliriz.

Tabakta servis etmek için cam kabı ters çevirelim, tam tabağa dayamadan hafif yukarısında tutarak elimizle yavaşça aşağı yukarı sallayalım ve sağa sola çevirelim. Biraz zaman alabilir ama havası çıktığı zaman direk servis tabağınıza düşecektir.

Ben süsleme işlemi için krema, dondurulmuş böğürtlen ve nane yapraklarını tercih ettim. Farklı bir meyveyle arzu ettiğiniz şekilde süslemesi size ait :)

Afiyet Olsun.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder