Malzemeler:
150gr bitter çikolata (%54 kakao)
75gr tereyağı
90gr yumurta (büyük boy)
90gr toz şeker
47gr un
7gr kakao
1 minik tutam tuz
30 adet vişne
Yapılışı:
1- Fırını 180 dereceye ısıtın. Muffin kabını yağlayın. Hafif unlayın.
2- Çikolatayı ve tereyağını benmari usulü erttikten sonra kenara soğumaya alın. Arada karıştırarak, oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.
3- Yumurtaları ve şekerleri krema kıvamına gelene kadar yüksek orta hızda çırpın.
4-Çikolatalı karışımı yumurtalı karışıma ekleyin ve yarım dakika kadar yavaşça çırpın.
5- Unu ve kakaoyu eledikten sonra karışıma ekleyin ve yine yarım dakika kadar malzemeler birbirine karışana dek yavaşça çırpın.
6- Spatulayla içe doğru hafif hamlelerle birkaç kez karıştırın. Herhangi bir topaklanma oluşmadığına emin olduktan sonra muffin kalıbına çok az boşluk bırakacak şekilde dökün. Kalıbı birkaç kez tezgaha vurarak düzleyin.
7- Vişneleri tek tek üzerlerine koyun. (Vişneler dondurulmuşsa açılmasını beklemeden koyabilirsiniz, diğer türlü çok yumuşuyor. Bu arada pişerken suyunu bıraktığı için o da güzel bir lezzet katıyor.)
8- 10-15 dakika boyunca pişirin. Kürdan batırdığınızda kuru çıkıyorsa fırından alabilirsiniz.
9- 15 dakika soğumaya bırakın. Sonra çıkarıp servis tabağına alabilirsiniz. Dilerseniz pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz. Yaklaşık 25-30 adet mini brownie çıkıyor bu tariften.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder