19 Ocak 2016 Salı

Yılbaşı Sofram - Çorba


Balkabağı Çorbası

Yılbaşında çorba denince ilk akla gelenlerden biri balkabağı çorbasıdır. Benim de sevdiklerimden biridir. Özellikle zencefille bütünleşince ortaya şahane bir tat çıktığı kesin. Üzerini servis öncesi kremayla süslediğinizde, tadı kadar göze de hitap ediyor.



Malzemeler:
500gr balkabağı
1 adet soğan
1 adet yeşil elma
1litre sebze suyu
Taze zencefil
1tk tereyağ
2 tutam tuz

Servis Sosu İçin:
30gr krema
30gr süzme yoğurt
6-7damla limon suyu

Tarifi:

1- Bal kabağı, elma ve soğanı iri parcalara bölüp tencereye koyalım. Sebze suyunu üzerine döküp fokurdayana kadar yüksek ateşte sonra orta ateşte, malzemeler yumuşayana kadar kaynatalım.  

2- Sırayla; 2diş sarımsak büyüklüğündeki zencefili, tereyağını ve tuzu ekleyip karıştıralım. Zencefil de yumuşadıktan sonra blenderdan geçirelim.

3- Servis etmeden önce kremayla süzme yoğurdu karıştıralım. Limon suyunu ekleyelim. İyice çırpalım. Çorbanın üzerine minik damlalar halinde gezdirelim.

Afiyet Olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder