18 Ocak 2016 Pazartesi

Karidesli Al Dente Spagetti




Malzemeler:
1 adet soğan
6-7 adet sarımsak
1/2 paket kereviz sapı
4 adet yesil biber
200gr karides
200ml beyaz şarap
5-6 adet cherry domates
250ml balık suyu
250gr spagetti
Karabiber
Tuz
Zeytinyağı


Tarifi:
1- Tavayı açıp, zeytinyağını ekledim. Tava kızınca ince doğradığım soğan ve kereviz saplarını koydum ve kavurdum.

2- Ardından doğradığım sarımsak ve biberleri de ekleyip kavurmaya devam ettim. 

3- Karidesi ekledim. Karidesler ilk başta suyunu salıp, sotelemeye devam ederken tekrar suyunu çektiğinde içine beyaz şarabı kattım.

4- Şarabın alkolu uçunca, içine her birini 4'e böldüğüm cherry domatesleri kattım ve pişirmeye devam ettim.

5- Ardından balık suyumu ekledim ve karidesli sosumu pişmeye bıraktım.

6- Büyük ve derin bir tencereye 2,5lt kaynar su ekledim. Fokurdamaya başlayınca içine spagettilerimi attım. Pişirme süresi 9-11dk. önerilmişti, ben 9 dakika pişirdim. ( Siz seçtiğiniz makarnaya göre al dente olması için ne kadar sürede pişirmenizi öneriyorsa o sürede pişirmelisiniz.) 

7- Makarnaları 9 dakika sonunda süzdüm ve karidesli sosun içine atıp bir güzel karıştırdım. Tuz ve karabiberini ekleyip tabaklara servis ettim. Dilerseniz pul biber de kullanabilirsiniz.

Not: Spagettiyi 9 dakika pişirdiğimde al dente makarna için biraz sertti ama böyle tercih etmemin sebebi, karidesli sosa girip harmanlandığında sosun suyuyla biraz daha pişecek olmasıydı. Diğer türlü çok hamurlaşıyor. Eğer siz de tercihinizi bu yönde kullanacaksanız, makarnayı önerilen süreden 1-2 dakika az haşlamanızı öneririm.

Afiyet Olsun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder