15 Ocak 2016 Cuma

Ispanaklı ve Keçi Lorlu Göz Yumurta





Malzemeler:
1 adet beyaz soğan
500gr ıspanak
5 çorba kaşığı keçi loru
200ml domates püresi
4 adet yumurta
Karabiber
Tuz
Pul biber
Zeytinyağı

Tarifi:
1- Ispanakları yıkıyoruz. Soğanı ince, yemeklik doğruyoruz. 

2- Tavayı açıp, yağımızı koyuyoruz. Hafif kızdıktan sonra soğanları ekleyip, kavuruyoruz. Ardından ıspanakları ekliyoruz. 

3- Çok az su ilave edip, 10 dakika kadar pişmeye bırakıyoruz. (Ispanak, pazı, brokoli gibi yeşil sebzelerin vitamininin gitmemesi için en fazla 10 dakika pişirmek yeterlidir.) Suyunu çekince, domates püresini ekliyoruz ve ardından üzerine lorları serpiyoruz. 

4- Yumurtaları içine kırıyoruz. Arzu edilen kadar tuz, pul ve karabiberi ekliyoruz. 

5- Yumurta sarılarının üzeri hafif beyazlaşınca ocaktan alıp, tabaklara servis ediyoruz.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder