Malzemeler:
2 bağ pazı
250gr az yağlı kıyma
1 orta boy soğan
Yarım demet dereotu
1 kahve fincanı koftelik bulgur
1 çorba kaşığı domates salçası
Yarım tatlı kaşığı zeytinyağı
Yarım demet maydonoz
Tuz
Karabiber
1su bardağı vişne
1,5 su bardağı su
Tarifi:
1- Pazıları saplarından kesip, ocakta kaynattığımız suya batırıyoruz ve 2-3 dakika hafif yumuşayana kadar haşlıyoruz. Pazıları iyice süzdükten sonra kenara alıyoruz.
2- Bir kabın içine kıymayı koyuyoruz. İlk önce soğanı suyunu çok çıkarmayacak şekilde sonra dereotu ve maydonozu ince kıyana kadar rondodan geciriyoruz. Ardından köftelik bulgur, domates salçası, zeytinyağı , tuz ve karabiberi ekleyip, malzemeler birbirine gecene kadar yoğuruyoruz.
3- Pazı yapraklarının damar kısmını (çok derine gitmeye gerek yok, sert kısmını alsak yeter) kesip, çıkarıyoruz. İç kısmına alacağı kadar hazırladığımız dolmalık kıymayı yerleştirip pazıları sarıyoruz ve tencereye yerleştiriyoruz. Suyunu ilave edip, zeytinyağını ve karabiberini ekliyoruz.
4- Vişneleri üzerlerinre serpiyoruz.
5- İlk önce orta ateşte, fokurdamaya başlayınca 40 dakika kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
6- Eğer Acti Cook kullanıyorsanız süresini 4-5 dakikaya ayarlamanız yeterli oluyor.
Not: Bu arada ben dolmalık kıymaların içine pirinç yerine köftelik bulgur koymayı tercih ediyorum. Çok daha sağlıklı olduğunu ve kıymaya yakıştığını düşünüyorum. Dilerseniz siz bulgur yerine 1 kahve fincanı beyaz pirinç kullanabilirsiniz.
Not: Bu arada ben dolmalık kıymaların içine pirinç yerine köftelik bulgur koymayı tercih ediyorum. Çok daha sağlıklı olduğunu ve kıymaya yakıştığını düşünüyorum. Dilerseniz siz bulgur yerine 1 kahve fincanı beyaz pirinç kullanabilirsiniz.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder