16 Ocak 2016 Cumartesi

Chia Pudding

Vücuda bir sürü faydası bulunan ve birçok besin değerini bünyesinde barındıran chia tohumları sağlığa ve bağışıklığa çok yararlıdır. Her gün olmasa da haftada bir ya da iki, özellikle sabah kahvaltılarınızda bu pudingler gününüzü daha enerjik geçirmenize yardımcı olacaktır. Sütle ya da suyla beraber vücuda girdiğinde tıpkı pirinç taneleri gibi şişer ve uzun süre tok kalmanızı sağlar. Suyla tatsız tuzsuz bir hal aldığından ben sütü tercih ediyorum. Pudinginizi akşamdan hazırlayıp, meyvelerini sabah taze olarak koyabilirsiniz. Çorbalarınızda ve omletlerinizde de kullanabilirsiniz. Günlük miktarda iki çorba kaşığını geçmemelisiniz. Böylelikle vücudunuzun kalsiyum miktarının %30unu, fosfor miktarının %27sini karşılamış oluyorsunuz. Çoğu besine göre karşıladığı oran sayısı daha yüksektir. Bu yüzden tohumlar son zamanlarda özellikle kilo vermek ya da formunu korumak isteyenlerin favorisi haline geldi.. 



Malzemeler:
200ml fındık ya da badem sütü (normal süt de uygundur)
2 çorba kaşığı chia tohumu
Yarım muz
Yarım kivi

Süslemek için;

1çay kaşığı tarçın 
1 yemek kaşığı file badem

Tarifi:
1- Süte chia tohumlarını ekliyorum. 3 saat kadar buzdolabinda bekletiyorum. Chia tohumları belli bir süre sonra jöle kıvamına geldiği için sütü de puding yoğunluğuna getiriyor. 

2- Süt kıvama geldikten sonra üzerine kivi ve muzları koyuyorum. (Arzu ettiğiniz mevsim meyvelerinden kullanabilirsiniz) Üzerlerine tarçın ve file bademi serpiyorum. 

Afiyet Olsun.

Önemli Bilgi: Chia tohumu yüksek besin değerlerine sahip olduğu için 15 yaşından küçükler için uygun değildir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder