Malzemeler:
280gr bitter çikolata (%70 kakao oranında)
125gr tereyağı
200gr şeker
150gr ceviz içi
100gr toz ceviz
3 yumurta
1 çay kaşığı vanilya özütü veya aroması
35gr un
Tarifi:
1- Fırını 180 dereceye ısıtıyorum.
2- Bu brownie için 23x23cm ebatlarında kare bir kaba ihtiyacımız var.
3- Kabın içine 4 bir tarafından sarkacak şekilde fırın kağıtlarını seriyorum ve kabı kullanıma hazır hale getiriyorum.
4- Tereyağını ve çikolatayı benmari usulü eritiyorum. Kenara alıyorum ve 5 dakika kadar soğumasını bekliyorum. Ardından içine şekeri ekliyorum ve çırpıyorum.
5- Yumurtaları ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam ediyorum. Unu ve toz cevizi bu karışıma ekleyerek spatulayla çok yavaş bir şekilde yedirerek karıştırıyorum.
6- Ceviz içlerini parça parça hale gelecek şekilde rondodan geçiriyorum ve karışıma ekliyorum. Spatulayla karışıma yediriyorum.
7- Brownie harcımı kabına boşaltıyorum. Üzerini düzledikten sonra yaklaşık 35 dakika pişiriyorum.
8- Pişince çıkarıp, oda sıcaklığına gelince servis ediyorum.
9- İsterseniz 1 ya da 2 gün buzdolabında bekletebilirsiniz. O zaman içindeki ıslaklık hafif donuyor ve çok lezzetli bir kıvam alıyor.
Not: Vaniya özütünü ben kendim hazırlamayı tercih ediyorum. Vanilya özütü yerine marketlerde 4lü ufak tüp şişeler halinde satılan vanilya aroması da kullanabilirsiniz.
Not: Vaniya özütünü ben kendim hazırlamayı tercih ediyorum. Vanilya özütü yerine marketlerde 4lü ufak tüp şişeler halinde satılan vanilya aroması da kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder